„Ha a gondok a koponyán belül vannak, a megoldást is a koponyán belül találjuk meg!” Nagy Attila

Módszer

El tudja képzelni mennyivel sikeresebb lenne a cége, ha munkatársai is ugyanolyan lelkesedéssel és odaadással foglalkoznának vele mint Ön? Ha elképzelte, akkor szorozza meg legalább tízzel. A tapasztalatok ugyanis ezt az eredményt mutatják. Az alapkérdés tehát: a munkavállalónak, mint EMBERNEK a fejlesztésével hogyan lehet magát a céget jelentősen „felturbózni”?

Most részletesebben bemutatom a módszerünk lényegét.

A XX. század végére nyilvánvalóvá vált, hogy a vállalkozások működésében jelentősen felértékelődött a munkavállalók tudásának és kreativitásának fejlesztése, fejleszthetősége.
„Tudásmenedzsment” néven rengeteg értékes, újszerű tanulmány és értekezés látott már napvilágot ebben a témában. Gyakorlatilag elméleti felkészültségben már ott állunk közvetlenül a siker kapujában. Mindent tudunk, mit hogyan kellene tenni. A legmodernebb számítógépek csatasorba állítva, a tudomány minden eredménye a kisujjunkban, képzett dolgozók, pénz, paripa, fegyver, de valahogy az egész mégsem akar úgy működni, mint ahogy elvárnánk. Konyhanyelvre fordítva, a kalácshoz beszereztük minden hozzávalóból a legjobbat, a dagasztógép a legmodernebb, a sütő is csúcsminőség, egyedül csupán az élesztő nem működik. Így végül a kalács … olyan izé, ... szóval nem finom.

Fontos leszögeznünk, hogy a mi tevékenységünk nem abban különleges, hogy másképpen, más módszerrel dolgozunk, mint mások, hanem abban, hogy olyan területtel foglalkozunk, amivel mások egyáltalán nem. Nem vagyunk fejvadászok, sem hr-esek. Tehát nem a „kész” munkavállaló képességei és készségei alapján hozunk döntéseket, hanem magát az embert igyekszünk olyanná formálni, hogy munkavállalóként és magánemberként is a lehető legtöbbet tudjon és akarjon kihozni önmagából.

A fejlődés középpontjában az EMBER áll. Az ember, mint egyén, mint egyéniség, mint érzelmekkel, vágyakkal, félelmekkel átitatott lény. Gondolataink, adottságaink és körülményeink határozzák meg jellemünket, világnézetünket és végső soron életünket is. A létezésnek ezt a szintjét egyszerűen nem ugorhatjuk át, nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Persze kényelmesebb azt mondani, hogy ez nem óvoda, hanem munkahely. Mindenki felnőtt ember, rendezze le magában a „hülyeségeit”.
Na, itt szokott megdögleni az élesztő.

De hát mi a probléma? Mi okozza a zavart a fejekben? És a legjobb kérdés: mit lehet ellene tenni?

Sokan csak úgy sodródnak a világban. Kapkodják a fejüket a rájuk ömlesztett reklámok, hírek, álhírek, manipulációk, csőbehúzások, kötelezettségek tengerében. Sajnos a jellem és értékrend helyén is a legtöbb emberben csak valami zavarodottságot lehet találni. Többnyire látszólagos, pillanatnyi előnyök elérése a céljuk. Ezekért gyakran komoly erkölcsi károkat okozó áldozatokat is vállalnak, mert nincsenek tisztában ezek következményeivel.
A legelső lépés az értékrend helyrebillentése és az érett, felelős emberhez méltó jellem kialakítása. Ez az alap. Tulajdonképpen ez az a kapaszkodó, a biztos pont, amihez képest tud az ember minden egyebet viszonyítani. Amíg itt ingovány van, nem lehet rá építkezni, nem lehet tovább lépni.

Az emberek túlnyomó többségének a minket körülvevő világból csak a közvetlenül látható, hallható, tapintható jelenségekről van tudomása. Ennélfogva gondolatait, cselekedeteit is csupán ezekhez igazodva alakítja. Léteznek azonban életünkben olyan szabályok, törvényszerűségek, amik, bár alapjaiban befolyásolják sorsunkat, nem ismerjük, így nem is vesszük őket figyelembe. Ezzel pedig eleve olyan helyzetbe kerülünk, hogy úgy éljük az életünket, mint a focista, aki a játékszabályok ismerete nélkül össze-vissza szaladgál a pályán és néha belerúg a véletlenül elé guruló labdába.
A második lépés, hogy miután saját magát elhelyezte a világban, megismertessük vele a világgal való belső, lelki, szellemi kapcsolatát. Ezt a kapcsolatot, vagyis a kapcsolatok rendszerét szellemi, vagy természeti törvényeknek nevezzük. Ez sem kihagyható lépcsőfok.

Ha az előző két lépést megtette, azaz szilárd jellemként, a szabályok kellő ismeretével „lép pályára”, meg kell tanulnia értelmezni és kezelni a „csapattársak”, az „ellenfél”, a „bíró”, a „közönség” viselkedését, jelzéseit, indítékait. Ezek félreértése és/vagy a rájuk adott nem megfelelő válaszok, reakciók sikertelenné tehetik munkáját, életét.
A harmadik lépés a világgal való külső kapcsolatok rendezése. A külvilágból, elsősorban a többi ember felől érkező pozitív és negatív behatások, sikerek és válsághelyzetek kezelése.

Ezen három lépcsőfok tetejéről szétnézve már átfogó képet kap a környezetünkről, világunkról. Megérti, hogy döntései milyen módon fejtik ki hatásukat, és ezzel milyen változásokat idéz elő mások és a saját életében. Képessé válik elemezni önmagát, erősségeit kihasználni, gyengeségein javítani. Egészséges önképet, önbizalmat alakít ki. Így lesz képes reális célokat kitűzni maga elé.

Kizárólag ezen feladatok elvégzése után mondhatjuk, hogy készen áll az ember arra, hogy értékes munkavállalóvá váljon. Itt kezdődhet a szakma. Ettől a ponttól kezdve lesz értelme a képzéseknek, a tréningeknek, a csapatépítésnek. Így majd a szakmai fejlődés is szárnyakat kap.

Gondolkodjunk együtt!

Ha Ön azt szeretné, hogy a munkatársai

  • ugyanolyan lelkesedéssel, odaadással foglalkozzanak cégével, mint Ön,

  • a munkájukban maximumot nyújtva nem csak testben, hanem lélekben is jelen legyenek a munkahelyen,

  • cégét olyan növekedési pályára állítsák, amelyről Ön eddig nem is álmodott,

és érzelmi kötődés nélkül szeretne velem közösen együtt gondolkodni cége jelenéről, jövőjéről, akkor kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az iroda@pozitivmunkatarsak.hu e-mail címen vagy hívjon a
+36 30 620 2215-ös telefonszámon.

Gondolkodjunk együtt!


Zavagyil Zoltán


Elérhetőségeink

Cím: 7400 Kaposvár, Dr. Kovács Sebestyén Gyula u. 5.

E-mail: iroda@pozitivmunkatarsak.hu

Mobil: +36 30 620 2215

Dr. Zavagyil és Társai Kft.

Számlaszám: 10918001-00000004-90890001

Adószám: 12817140-2-14

Cégjegyzékszám: Cg. 14-09-304935

Alapítás éve: 2002